dinsdag 5 maart 2013

Jennifer Suhr: onverwacht wereldrecord?

Foto: ImageOfSport.com
Jennifer Suhr heeft dit weekend het wereldrecord polsstokhoogspringen indoor gebroken. Met 5m02 deed ze 1cm beter dan Yelena Isinbayeva, de Russische leading lady van het polsstokspringen. In mijn ogen was dit wereldrecord toch een verrassing want Suhr had tot nog toe een persoonlijk record van 4m92 op haar naam staan en dat dateerde al van 2008. Na Isinbayeva is ze nu de tweede vrouw die de magische grens van 5 meter heeft overschreden.
De 31-jarige Amerikaanse is pas sinds 2004 actief als polsstokspringster. Voordien speelde ze softbal, voetbal en vooral basketbal. Polsstokspringen is een combinatie van snelheid, kracht, techniek, acrobatie en lef. Daarom ook dat haar vroegere sport ervaringen wel degelijk hun bijdrage geleverd hebben tot de vorming van de atlete die Jennifer Suhr nu is. 
Suhr is trouwens de huidige Olympische kampioene en met dit wereldrecord steekt ze Isinbayeva stilletjes aan naar de troon. Alhoewel, met deze uitspraak doe ik de Russische wat onrecht aan want ze werd tweemaal Olympisch kampioen, zes keer Wereldkampioen en twee keer Europees kampioen. Daarnaast is ze natuurlijk ook nog steeds in het bezit van het wereldrecord outdoor dat 5m06 bedraagt. Een palmares dat niet snel zal geëvenaard worden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten