donderdag 13 december 2012

São Paolo verovert Copa Sudamericana in ware oorlogssfeer

Het Braziliaanse São Paolo heeft zich gisteren tot winnaar gekroond van de Zuid-Amerikaanse Copa Sudamericana. In een tumultueze finale die slechts 45 minuten geduurd heeft werd het Argentijnse Tigre met 2-0 verslagen. De heenwedstrijd in Argentinië was op 0-0 geëindigd.

De sfeer rond de clash tussen São Paolo en Tigre was al grimmig enkele uren voor de wedstrijd. De spelersbus van de Argentijnen werd bij hun aankomst bij het Morumbi-stadion bekogeld met stenen. Tijdens de wedstrijd zelf werd de sfeer er niet beter op. Na 27 minuten stond het al 2-0 voor São Paolo na doelpunten van Lucas en Osvaldo. Op het einde van de eerste helft raakten de gemoederen op het terrein helemaal verhit en na een opstoot tussen een aantal spelers werden twee spelers van het veld gestuurd. Het ging er zelfs zo hevig aan toe dat de Politie en de veiligheidsmensen van het stadion tussenbeide moesten komen. Na de rust weigerden de spelers van Tigre nog het veld op te komen aangezien ze zich niet meer veilig voelden in het Morumbi-stadion. Volgens het bestuur van Tigre werden de spelers tijdens de rust bedreigd door de veiligheidsmensen. Twee van hen zouden met een geweer staan zwaaien hebben en een aantal spelers zou ook klappen gekregen hebben. Na de match heeft Tigre dan ook klacht ingediend bij de politie.
Bij São Paolo maalden ze er niet om en onder luidruchtig gejuich van de 65.000 toeschouwers in het Morumbi-stadion en een spectaculair vuurwerk staken de spelers al zingend en vierend de Copa in de lucht.