woensdag 5 december 2012

Fabio Grosso beëindigt carrière

Foto: Getty Images
Fabio Grosso (35), de Italiaanse held van het WK 2006, heeft beslist om de voetbalschoenen op te bergen. Zijn contract bij Juventus was deze zomer afgelopen en sindsdien zat hij zonder club. Hij heeft nu beslist om zijn actieve voetbalcarrière af te sluiten en om zich nu te concentreren op een mogelijke trainerscarrière.
Grosso werd wereldberoemd tijden het WK 2006 na het scoren van een wondermooi doelpunt in de halve finale tegen Duitsland. Het doelpunt viel in de extra tijd van de verlengingen en de reactie van Grosso na zijn doelpunt was er een van pure delirium. De linksback huilde van geluk. Een onvergetelijk beeld. Grosso werd enkele dagen later helemaal onsterfelijk in de finale tegen Frankrijk nadat hij de Squadra Azzurri met zijn strafschop naar de wereldtitel getrapt had.
In die periode speelde Grosso nog voor het nietige Palermo. Na het WK verkaste hij naar Inter Milaan, waar hij één seizoen bleef. Daarna trok hij voor 2 seizoenen naar het Franse Olympique Lyon en uiteindelijk keerde hij in 2009 terug naar Italië waar hij Juventus aan de slag ging.
Fabio Grosso was een laatbloeier op het hoogste niveau, maar uiteindelijk heeft hij toch een benijdenswaardige carrière gehad ... maar toch blijven vooral die twee magische momenten op het WK 2006 bij. Buona fortuna, Fabio !!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten