vrijdag 1 februari 2013

Brugs talent trekt naar Belenenses

Capturarbokata
Foto: Pedro Simões
Jordan Botaka (19) wordt door Club Brugge voor een half seizoen uitgeleend aan de Portugese tweedeklasser Belenenses. Botaka is een 19-jarige Nederlandse flankaanvaller met Congolese roots die momenteel bij Club Brugge nog net niet tot de elite behoort. Hij heeft een groot potentieel en krijgt nu dus de mogelijkheid om zich voor een half seizoen verder te ontwikkelen in Portugal. Belenenses is een behoorlijk grote naam in Portugal. Momenteel staan ze met ruime voorsprong aan de leiding in de Liga Vitalis en ze hebben echt wel een goeie ploeg. Botaka zal enorm moeten knokken om zijn plaatsje in de ploeg te veroveren. Belenenses wordt momenteel getraind door de Nederlander Van der Gaag, die zelf ook jarenlang in Portugal gevoetbald heeft.
De eerste indruk van Botaka bij zijn nieuwe ploeg was in elk geval goed. "Bijna al mijn ploegmaten spreken Engels en de eerste trainingen bevielen me enorm", aldus Botaka. "Dit is voor mij een belangrijke stap in mijn carrière. De supporters en de trainer kunnen er zeker van zijn dat ik heel hard zal werken want ik wil met dit team de titel pakken in de tweede klasse".
Botaka is Nederlands jeugdinternational en hij is niet bang dat hij door deze transfer vergeten zal worden door de bondscoach. "Integendeel. Door het feit dat deze ploeg een Nederlandse trainer heeft, wordt deze competitie ook in Nederland gevolgd", zei hij.

Bron: Jornal Record (Portugal)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten