zondag 13 januari 2013

Portugese derdeklasser strikt Maleisische international

Foto: Shazlishamsuddin
Opmerkelijk nieuws uit het kamp van de Portugese derdeklasser Atlético Reguengos. Vanaf volgende week wordt de ploeg versterkt met Ahmad Fakri Saarani, een 23-jarige aanvaller die reeds 47 keer voor het nationaal team van Maleisië uitkwam. Voor Saarani is dit zijn eerste Europees avontuur, waarschijnlijk met de hoop om binnen een aantal jaar op een hoger niveau in Europa te spelen. 
Ik vraag me af hoe een dergelijke speler bij deze kleine Portugese club terechtkomt. Er is trouwens geen directe link met investeerders of een Maleisische voorzitter. Ik neem aan dat deze speler ook niet gratis komt spelen. Atlético Reguengos speelt trouwens in een immens stadion dat plaats biedt aan 790 toeschouwers. Ik hoop dat de speler in kwestie goed is ingelicht over de club en het land waar hij terecht zal komen. Het zal sowieso al een cultuurschok zijn en als hij dan nog terechtkomt in een amateuristische omgeving, dan vrees ik voor die jongen.
Maar kom, laat ons hopen dat hij indruk maakt in de komende maanden, zodat hij volgend seizoen minstens in de Portugese tweede klasse aan het werk kan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten