zaterdag 12 januari 2013

De transfersoap van Matias Suarez ...

Foto: Belga
Vandaag las ik in Het Nieuwsblad een interview met Matias Suarez. De Argentijn wacht al maanden op de bevestiging van zijn transfer naar CSKA Moskou. "Binnen een drietal weken moet ik opnieuw medische testen ondergaan en als die positief zijn, dan 'moet' ik naar Moskou", zei Suarez. Hij is blijkbaar enorm gemotiveerd om naar Rusland te gaan. In het interview zei hij ook dat hij nog geen kijkje was gaan nemen in Moskou en dat hij de wedstrijden van zijn toekomstige club ook helemaal niet gevolgd heeft. Ze zullen het graag horen in Moskou. Je zou bijna gaan geloven dat Suarez hoopt dat hij medisch wordt afgekeurd en dat hij in Anderlecht kan blijven. Ongelofelijk ... eind vorig seizoen wilde Suarez koste wat kost weg uit het Astridpark. Een transfer naar een (sub)topper uit de Spaanse, Italiaanse of Engelse competitie had ik hem zeker gegund ... maar toen bleek dat het CSKA Moskou ging worden, dan had ik daar toch heel wat vragen bij. Wat heeft hij in de Russische competitie te zoeken? De enige reden die steek houdt is: zakken vol Roebels. Jammer genoeg is dat een realiteit in het hedendaagse voetbal. Als geld echter de enige drijfveer is om bij een ploeg te gaan spelen waar je in de verste verte geen affiniteit mee hebt, dan ben je gedoemd om te mislukken. Je mag niet vergeten dat Matias Suarez ook aan het "geluk" van zijn echtgenote en zijn dochtertje moet denken. Geld zal waarschijnlijk wel veel compenseren, maar als je gezin eenzaam en ongelukkig is, dan is dat het toch allemaal niet waard.
Wat mij betreft mag de transfer doorgaan want Anderlecht heeft zijn Gouden Schoen dit seizoen nog geen seconde gemist. Met de transfersom kan Anderlecht dan investeren in de toekomst want op Suarez moeten ze zeker niet bouwen. Hij kan nu wel zeggen dat hij zich 100 % Anderlecht-speler voelt, maar vanals er zich een andere mogelijkheid aanbiedt, dan is hij weg. Suarez heeft nu misschien wel spijt van het feit dat hij zes maanden geleden voor CSKA Moskou koos, maar dat is zijn probleem. Anderlecht is een weg ingeslagen zonder Suarez en wat mij betreft heeft hij geen plaats meer in deze ploeg ... ook al zou een speler als Suarez altijd een meerwaarde betekenen.
CSKA Moskou zit trouwens ook niet stil. Vandaag werd bekendgemaakt dat ze Vagner Love zouden terughalen. De Braziliaan speelde reeds van 2004 tot 2011 voor de Russische club. Vagner Love is een aanvaller die voor CSKA Moskou 61 goals gemaakt heeft in 115 wedstrijden. CSKA Moskou heeft trouwens al heel wat aanvallend talent lopen : Alan Dzagoev, de Russische international die op het laatste EK nog 4 doelpunten gescoord heeft, de Nigeriaan Ahmed Musa die dit seizoen al 8 keer scoorde in 18 wedstrijden en de Japanner Keisuke Honda. Suarez zal in elk geval moeten knokken voor zijn plaats ... als hij al in Moskou raakt. Binnen een paar weken zullen we weten hoe deze transfersoap afloopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten