maandag 19 november 2012

Sérgio Conceição op zijn best ... als trainer

Foto: Global Imagens
Sérgio Conceição was als speler 3 seizoenen te bewonderen op de Belgische voetbalvelden. Bij Standard Luik werd op handen gedragen en hij groeide vrijwel van bij zijn eerste optreden uit tot publiekslieveling. Sérgio Conceição was een speler die altijd met volle overgave voetbalde. Zijn passie, zijn winnaarsmentaliteit, zijn vechtlust ... en zijn respect voor de fans typeerden hem als speler. Net als zijn licht ontvlambaar karakter. Wie herinnert zich niet zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Zulte-Waregem waarbij hij zijn shirt uittrok en het in gezicht van de scheidsrechter duwde. Een actie die hem 4 maanden schorsing opleverde.

Momenteel is Sérgio Conceição werkzaam als trainer van de Portugese eersteklasser SC Olhanense. Dit weekend werd Olhanenese uitgeschakeld in de Portugese beker na een 2-1 verlies tegen Paços de Ferreira. Tot de 77ste minuut stonde Olhanense nog met 0-1 voor. Op dat moment kreeg Tiago Targino (Olhanense) een tweede gele kaart na het overbodig wegtrappen van de bal bij een stilliggende fase. Drie minuten na de uitsluiting stond het al 2-1 voor Paços de Ferreira. Op de persconferentie na de match was Sérgio Conceição zijn eigen vurige zelve. Hij was furieus en vooral Targino moest het ontgelden. De winnaar van de Belgische Gouden Schoen van 2005 haalde verschroeiend uit naar Targino. "Ik kan niet begrijpen dat een speler op zo'n moment zo'n domme gele kaart pakte. Hij liet de ploeg in de steek en hij mag de uitschakeling op zijn conto schrijven", zei hij. "Zolang ik hier trainer ben, zal Targino niet meer spelen", ging hij verder. Een zware uitspraak van "El Maestro" ... vooral omdat hij in zijn carrière toch ook wel veel onnodige gele en rode kaarten heeft gekregen zoals onder andere voor zijn eindeloos gemekker op de scheidsrechter. Maar goed, dit is Sérgio Conceição ten voeten uit. Als speler en als trainer. Je houdt ervan of je houdt er niet van. Maar je moet toegeven dat dergelijke spelers / trainers het voetbal toch kleur geven. Voor zo'n mensen kom je naar het stadion. Sérgio Conceição zal nooit veranderen ... en da's maar goed ook. Deze schuimbekkende etterbak heeft echter wel een hart van goud. In Portugal staat hij bekend als iemand die oog heeft voor de minder bedeelden. Hij steunt er tal van goeie doelen en als speler was hij ook altijd de eerste om na de match mindervalide supporters persoonlijk te gaan groeten. Op dat vlak is hij een voorbeeld voor vele anderen. 

Wedden dat Tiago Targino binnen een paar weken terug gewoon op het veld staat? In het heetst van de strijd doet iemand als Sérgio Conceição de ergste uitspraken, maar eens alles bekoeld is, dan is hij terug de aimabele man met een groot hart. Zo ging hij bij Lazio Roma op training eens op de vuist met zijn boezemvriend Fernando Couto. De dag erna was de ruzie gewoon bijgelegd. Dat is Sérgio Conceição.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten