dinsdag 29 oktober 2013

Comeback voor Susanna Kallur ?

Foto: Fanpix.net
Susanna Kallur (32) is de drievoudig Europees Kampioene en huidig wereldrecordhoudster op de 60 m horden indoor (7"68). Na een aantal seizoenen vol blessureleed, hing de Zweedse in 2010 de spikes aan de haak. Er gaan al een tijdje geruchten dat ze in alle stilte aan een comeback werkt. Haar coach, Torbjorn Eriksson, heeft gisteren uiteindelijk bevestigd dat ze wel degelijk opnieuw aan het trainen is. Haar eerste grote doelstelling is het EK 2014 in Zürich en op lange termijn zou ze zelfs al denken aan de Spelen van 2016 in Rio. Ambitie te over dus. 

Susanna Kallur leek voorbestemd om een sportieve carrière uit te bouwen. Haar vader, Andres, was een ijshockeyspeler bij de New York Islanders en haar moeder, Lisa, was een professioneel volleybalspeelster. Ook haar tweelingzus, Jenny, gooide hoge ogen in het hordenlopen. Susanna stak er weliswaar altijd bovenuit, maar toen ze op het EK indoor 2005 in Madrid goud en zilver wegkaapten, was het familiegeluk compleet. Een unieke prestatie in de atletiekwereld. De prestaties van de zusjes inspireerde zelfs hun jongere broer Martin die momenteel een degelijke 14"31 als bestprestatie op de 110m horden kan voorleggen.

Alhoewel ze vooral naambekendheid genoot door haar indoor prestaties, was Susanna Kallur ook een wereldtopper op de 100 m horden. Haar PR op die afstand (12"49) liep ze in 2007 en sindsdien heeft geen enkele Europese atlete nog sneller gelopen. Haar comeback zou een goeie zaak kunnen zijn voor het hordenlopen in Europa. Ik droom al hardop van een duel tussen de Britse Tiffany Porter en Susanna Kallur ... maar de Zweedse heeft natuurlijk al drie jaar geen officiële horde meer genomen en een comeback op het hoogste niveau is altijd moeilijk. Binnen een paar maanden weten we ongetwijfeld al meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten