maandag 8 oktober 2012

Beenhouwerij Blondel

foto: EPA

Wat gaat er door het hoofd van Jonathan Blondel wanneer hij op een voetbalveld stapt? Blijkbaar speelt zich gedurende 90 minuten de ene na de andere kortsluiting af in zijn hersenpan. Het is ongelofelijk hoe driest en ongecontroleerd deze onbetwist getalenteerde speler ingaat op zijn tegenstanders. Je zou denken dat Bondel, inmiddels 28, leert uit zijn fouten uit het verleden, maar niets is minder waar. Seizoen na seizoen komt hij in het nieuws na een zoveelste doodschop en nog dikwijls komt hij er ongestraft vanaf. Opvallend is ook dat de trainers hem dan ook steeds weer in bescherming nemen.
Dit weekend was het weer zover. Drieste tackles, natrappen, slachtoffertje spelen ... jawel, Blondel doet het allemaal op een voetbalveld. Je vraagt je echt af waarmee hij bezig is. Bij Club Brugge loopt toch een psycholoog rond? Die zal zeker een vette kluif hebben aan deze belhamel.
Ik kan erin komen dat elke speler wel eens de controle over zichzelf verliest in het heetst van de strijd en een zware overtreding maakt of zich revancheert ... maar bij Blondel is het een constante, misschien wel de enige constante in zijn carrière. Een kort overzicht van de "aanslagen" die ik mij herinner :
- seizoen 2006-2007: In de match Club Brugge - Standard trapt Blondel Steven Defour van het veld en pleegt hij nog een aanslag op de benen van Conceição. Hij komt ervan af met een gele kaart. Trainer Emilio Ferrera neemt zijn poulain in bescherming
- seizoen 2007-2008: Blondel verzamelt in dat seizoen 3 rode kaarten ... telkens na regelrechte aanslagen
- seizoen 2009-2010: In de match Club Brugge - KSV Roeselare krijgt Blondel rood nadat hij met gestrekt been en voet vooruit inging op Vandenbussche. Hij kreeg verdiend 3 speeldagen schorsing aan zijn broek
- seizoen 2010-2011: In de Europa League match van Club Brugge tegen het Spaanse Villareal trapt Crazy Joe de Spanjaard Cani van het veld. Een schandalige aanslag op het scheenbeen ... die opnieuw slechts geel oplevert.
- seizoen 2011-2012: Blondel geeft de grensrechter een duw na een vermeende verkeerde beslissing in de match Anderlecht - Club Brugge
- seizoen 2012-2013: Blondel maakt zich opnieuw schuldig aan een doodschop en trapt schandalig na op Thomas Buffel in de match Club Brugge - Racing Genk. Opnieuw komt hij ervan af met een gele kaart ... en trainer Georges Leekens (niet toevallig ook Mac The Knife bijgenaamd) neemt Blondel in bescherming en minimaliseert alles.

Dit lijstje is zeker niet volledig, maar het toont aan dat een speler als Blondel niet thuishoort op een voetbalveld. Met zijn blozende kaakjes had hij beter voor het beroep slager gekozen ... want op het veld solliciteert hij nadrukkelijk naar zo'n functie. Beenhouwerij Blondel ... klinkt goed !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten