zondag 16 december 2012

Xavier Chen, de Beckham van Taiwan

Foto: CNA
Xavier Chen. De gemiddelde Belgische voetballiefhebber kent hem als de stijlvolle rechtsachter van KV Mechelen. De Belgisch-Taiwanese voetballer heeft al zijn hele carrière in België gespeeld. Hij genoot zijn opleiding bij Anderlecht, maar hij raakte er nooit in de eerste ploeg. In 2003 verkaste hij naar KV Kortrijk dat toen nog in tweede klasse voetbalde. Uiteindelijk werden zijn prestaties opgemerkt door KV Mechelen en sinds het seizoen 2007-2008 is hij actief bij de Maneblussers
Eind 2009 werd hij gepolst door zowel China als Taiwan om eventueel voor hun nationale ploeg uit te komen. Xavier Chen, die een Taiwanese vader heeft, koos uiteindelijk voor de nationale ploeg van Taiwan. Zijn eerste optreden in het shirt van Taiwan was meteen een voltreffer. In de match tegen Maleisië scoorde hij op strafschop het winnende doelpunt (2-1). In Taiwan is Chen een echte wereldster. De aandacht die hij er krijgt vindt hij zelf wat overdreven, maar hij begrijpt het wel. Hij is namelijk de enige Taiwanees die in Europa voetbalt.
De 29-jarige kapitein van KV Mechelen staat momenteel in de belangstelling van twee Chinese teams. De interesse van de teams zou behoorlijk concreet zijn en het zou best kunnen dat Xavier Chen in de winterstop afscheid neemt van KV Mechelen. Hij heeft er zelf nooit een geheim van gemaakt dat hij zo'n overstap naar China wel zou zien zitten. Het bestuur van KV Mechelen houdt vooralsnog de boot af, maar als een club de gevraagde transfersom, die rond de 1 miljoen euro moet draaien, dan zullen ze hem niet tegenhouden.




1 opmerking:

  1. Chen gaat voor Guizhao Renhe in China spelen:
    http://www.voetbalkrant.com/nl/nieuws/lees/2012-12-25/chen-ik-wil-in-china-een-hoop-nieuwe-ervaringen-opdoen

    BeantwoordenVerwijderen