maandag 17 december 2012

Geen homosexuele of niet-blanke spelers bij Zenit

Foto: RIA Novosti. Anton Denisov
De supporters van Zenit Sint Petersburg staan bekend als een van de meest racistische supporters van Rusland en Europa. De fanclub Landskrona doet met een "Manifest" die reputatie opnieuw alle eer aan. In dat manifest roepen ze op om alle niet-blanke en homosexuele spelers te bannen uit de club. Volgens hen verliest de club haar identiteit als spelers uit andere regio's er komen spelen.
Deze zomer werden de Braziliaan Hulk en onze landgenoot Axel Witsel nog voor een recordbedrag van 80 miljoen euro aangeworven door Zenit. Bij een groot deel van de supporters en bij een deel van de spelerskern werd dit op gemor onthaald. Het zijn de eerste niet-blanke spelers bij Zenit en als beide spelers eerlijk zijn dan denk ik dat ze zich hun overgang al beklaagd hebben.
Foto: De Morgen
De club heeft vrijwel onmiddellijk gereageerd op het manifest en neemt er formeel afstand van. In een communiqué laten ze weten dat de voetballers die lid zijn van de club niet geselecteerd zijn op huidskleur of afkomst, maar wel degelijk op basis van hun voetbalkwaliteiten. "Zenit staat voor tolerantie, altijd en overal". 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten