dinsdag 4 december 2012

Globetrotter Demol nu trainer in Thailand

Foto: Belga
Stéphane Demol is opnieuw trainer. Hij volgt Sven-Göran Eriksson op als trainer bij het Thaise Tero Sasana. Begin november was er een tijdlang sprake van dat Demol de assistent zou worden van Franky Vercauteren bij Sporting Clube de Portugal, maar dat ging uiteindelijk niet door. Demol kiest dus voor een Oosters avontuur en tekende een contract van 1 seizoen bij de Thaise subtopper. Sasana werd vorig seizoen derde en mikt dit keer niet meer en niet minder op de landstitel. Een uitdaging die op het lijf geschreven staat van globetrotter Stéphane Demol. Als trainer was Demol eerder reeds aan de slag bij clubs in Griekenland en Cyprus. In eigen land was hij reeds assistent-bondscoach bij de Rode Duivels en was hij clubcoach bij onder andere Charleroi en Brussels.
Bij Sasana vindt hij Bertrand Crasson terug, die onder Eriksson reeds beloftentrainer was. Volgens Crasson beschikt de Sasana weldegelijk over een aantal grote talenten. Vooral spits Cleiton Silva maakt een goeie indruk. Het afgelopen seizoen scoorde hij 26 doelpunten.
Tero Sasana wil graag de stap zetten om een topclub naar Europees model te worden en het rekent daarbij dus op de ervaring van onze landgenoten. Ze bouwen momenteel ook een nieuw stadion dat plaats zal bieden aan 45.000 toeschouwers. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten