maandag 22 oktober 2012

Ron Jans ontslagen ...

Foto: Photonews

Het gaat niet goed met Standard. Na elf matchen staan de Rouches met slechts 13 punten op de 12de plaats. De ploeg heeft in paar jaar tijd al zijn sterspelers verloren. Er kwam veel geld binnen, maar de spelers die in de plaats kwamen, betekenden geen meerwaarde voor Standard. Met alle respect maar met spelers als Dudu Biton, Astrid Ajdarevic, Yohan Tavares, Marvin Ogunjimi,... daarmee speel je geen hoofdrol in de Jupiler League. De enige geslaagde transfer was die van Eiji Kawashima, de nationale doelman van Japan. 
Het nieuwe Standard had ook een nieuwe trainer nodig en dat werd de Nederlander Ron Jans. Een verrassende keuze want een Nederlander in het woelige Luik, dat is niet evident. Ron Jans leek me echter  een goeie keuze want zijn ideeën en zijn systeem waren lang niet slecht. Hij had enkel niet de spelers om zijn ideeën in praktijk te brengen. Naast het veld leek hij me ook een aimabel man en de moeite die hij deed om Frans te spreken, was aandoenlijk.
Ron Jans, de keuze van Roland Duchatelet, werd dus vandaag ontslagen. Volgens mij een foute beslissing en gewoon typerend voor de machteloosheid en onbekwaamheid van het huidige bestuur. Ron Jans, ik wens je een mooie toekomst toe want je verdient beter dan dit Standard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten