dinsdag 23 oktober 2012

Het handje van Witsel...

© Belga
Aan de vooravond van het Champions League duel tussen Zenit Sint-Petersburg en Anderlecht gaat de aandacht in de Belgische media vooral uit naar Marcin Wasilewski en Axel Witsel. Het is niet de eerste keer dat beide spelers terug samen op het voetbalveld staan na de doodschop van de ex-Rouche op de Poolse krachtpatser, maar in de Champions League is het de gewoonte dat alle spelers elkaar de hand schudden. 
Axel Witsel heeft al een aantal keer laten uitschijnen dat hij hoopt dat Wasilewski zijn uitgestoken hand zal aanvaarden. Wasyl van zijn kant lijkt niet zinnens om op het aanbod van Witsel in te gaan. De oude wonde lijkt nog niet helemaal geheeld. Dat de aanslag van Witsel op de Pool verschrikkelijk was en dat zoiets niet thuishoort op een voetbalveld, daar ben ik volledig mee akkoord. Maar Witsel is over het algemeen geen vuile speler en hij heeft wel degelijk geleerd uit zijn fout. Ik kan spelers opnoemen die keer op keer een doodschop uitdelen, maar die hebben (meestal) het geluk dat de gevolgen niet zo dramatisch zijn. De trap van Witsel op Wasilewski zal hem waarschijnlijk zijn hele carrière achtervolgen … maar als speler en als mens lijkt Witsel enorm geëvolueerd te zijn de laatste jaren.
Wasilewski van zijn kant  verdient vooral ons respect voor zijn doorzettingsvermogen en zijn wil om terug te keren. Voor 90 % van de spelers zou zo’n blessure het einde van hun carrière betekenen. De Pool vocht terug en heeft opnieuw zijn oude niveau gehaald. Respect. Daarnaast weet Wasilewski beter dan wie ook hoe het er in het voetbal aan toegaat. Hij is zelf allesbehalve een lieverdje op het veld en trekt zijn been ook nooit terug. De Pool heeft zelf ook al op menig scheenbenen en enkels ingehakt. 
Het zou hem sieren als mens indien hij Witsel de hand schudt. Ze hoeven niet een hele show op te voeren en ze moeten geen beste vriendjes worden, maar misschien kan er door die handdruk eindelijk een streep onder het verleden getrokken worden. Respect wordt in de Champions League trouwens hoog in het vaandel gedragen. 
Laten we hopen dat dit gebeuren niet het hoogtepunt van de avond wordt want uiteindelijk staat er voor beide ploegen veel op het spel. Zenit moet winnen om nog een kas te maken om door te stoten in de Champions League. Anderlecht moet proberen een puntje te veroveren en vooral vermijden dat het na Malaga opnieuw van het kastje naar de muur getikt wordt. Tegen beter weten in denk ik dat Wasyl toch de hand van Witsel zal aanvaarden en dat Anderlecht met 1-1 wegkomt uit Rusland ... na een goal van Wasilewski in blessuretijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten