maandag 15 oktober 2012

Kaapverdië ... vreemde eend in de bijt op Africa Cup

foto: futeboldeselecoes.com
Kaapverdië heeft gisteren voor een verrassing van formaat gezorgd door de "Ontembare Leeuwen" uit de Africa Cup te houden. Kameroen, onder aanvoering van wereldster Samuel Eto'o, won gisteren wel met 2-1 in Yaounde tegen Kaapverdië, maar had de heenwedstrijd met 2-0 verloren. Voor het nationaal team van Kameroen is deze uitschakeling een kleine ramp en voor Kaapverdië een prestatie van formaat. Het is de eerste keer dat Kaapverdië zich kan plaatsen voor een groot tornooi. De eilandengroep telt slechts 500.000 inwoners en de meeste spelers van het nationaal elftal spelen in Portugal, Spanje, Cyprus en Nederland. Hun spelstijl leunt aan bij het latijnse voetbal met heel veel aandacht voor techniek. De bekendste namen vinden we terug bij onze noorderburen: Toni Varela (Sparta Rotterdam), Guy Ramos (RKC Waalwijk). Van de spelers die in Portugal actief (geweest) zijn, vermeld ik graag het supertalent Djaniny. Deze speler speelde zich in de kijker bij het noodleidende União de Leiria en maakt eind vorig seizoen de overstap naar het grote Benfica. Om hem ervaring te laten opdoen, werd hij uitgeleend aan de eersteklasser Olhanense. Tot nu toe mocht hij 4 keer de nationale selectie vervoegen en daarin scoorde hij al 2 keer.

De volgende landen hebben zich geplaatst:
Zuid-Afrika, Ghana, Mali, Zambia, Nigeria, Tunesië, Ivoorkust, Marokko, Ethiopië, Kaapverdië, Angola, Niger, Togo, Congo DR, Burkina Faso en Algerije.

De Africa Cup 2013 wordt gespeeld in Zuid-Afrika van 19 januari tot 10 februari 2013. De vorige editie van het tornooi werd gewonnen door Zambia. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten