zondag 10 februari 2013

Lucas Marecek heeft gescoord !!

‘Ik wil de leeuw in Lucas op het veld zien’
Foto: sc-heerenveen.nl
Lucas Marecek (22) werd dit seizoen door Anderlecht uitgeleend aan het Nederlandse Heerenveen. De timide Tsjech heeft zich goed aangepast aan het Nederlandse voetbal en heeft zich opgewerkt tot een vaste basispion in het elftal van trainer Marco Van Basten

In een interview bevestigde Van Basten dat hij heel tevreden is over Marecek ... maar hij zei ook dat de Tsjech nog veel meer in zijn mars heeft. "Kon ik hem maar eens kwaad krijgen. Ik wil de leeuw, de draak in hem terugzien op het veld," zei Van Basten. Een beetje dezelfde kritiek die Marecek in het Astridpark kreeg. Het is waarschijnlijk de aard van het beestje maar je weet natuurlijk nooit. Een iets is zeker ... Marecek luistert naar Van Basten. In datzelfde interview zei Van Basten trouwens dat het tijd wordt dat Marecek eens een doelpunt scoort, want in zijn hele carrière vond de Tsjech nog nooit de weg naar de netten. Blijkbaar had Van Basten dit eerder moeten zeggen want afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen VVV was het dan zover: Marecek heeft een doelpunt gescoord. En het was meteen een belangrijke goal want na een uur stond Heerenveen 0-2 achter. Marecek knalde in de 70ste minuut de aansluitingstreffer tegen de netten en dit doelpunt gaf de Friezen nieuwe moed. Uiteindelijk scoorde Finnbogason in blessuretijd nog de verdiende gelijkmaker.

Marecek kan het dus weldegelijk ... scoren. Hij hoopt dat de ban nu definitief gebroken is want hij wil dit seizoen nog minstens twee keer scoren. Voor het seizoen had hij namelijk met Finnbogason voor een etentje gewed dat hij minstens 3 keer ging scoren. Whatever works for you, Lucas. Het is je gegund.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten