vrijdag 9 november 2012

Genkse hooligans in Lissabon?

Foto: De Morgen
Genk blijft het goed doen in Europa. Gisteren speelden ze 1-1 gelijk op het veld van Sporting Clube de Portugal. Een oververdiend gelijkspel ... maar het verlossende doelpunt viel pas in blessuretijd. Supersub Plet scoorde op voorzet van Thomas Buffel en deed de Portugese gezangen op de tribunes verstommen. 
In de Portugese media wordt gemeld dat een paar uur voor de match op het nippertje een confrontatie tussen supporters van Sporting en Genk verhinderd werd. De supporterclans van beide teams hadden om 19u een confrontatie gepland nabij het metrostation Cais de Sodré. De politie werd getipt en kon net op tijd verhinderen dat het tot een gevecht kwam. Uiteindelijk werden 7 Belgische supporters opgepakt. Volgens de Portugese politie werd een ware veldslag verijdeld want er was sprake van 160 supporters die op zouden dagen voor een straatgevecht in ware hooligan-stijl. Dergelijke confrontaties tussen hooligans komen nog geregeld voor tussen rivaliserende supporterclans in Nederland en Engeland. Het verwondert me wel dat Genk-supporters zich daaraan bezondigen ... want over het algemeen zijn dit heel faire supporters. Nu ja, er zijn altijd wel relschoppers en alcohol kan ook rare dingen doen. 
In de Belgische media wordt met geen woord gerept over dit incident ... alle aandacht gaat uit naar het sportieve, het gouden punt voor Genk. Terecht?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten