zondag 6 januari 2013

Derdeklasser Epinal kegelt Ol. Lyon uit Franse beker

Lyon laat zich in beker verrassen door derdeklasser, Arsenal heeft replay nodig

In de 1/32e finales van de Franse voetbalbeker heeft het nietige Epinal (3de klasse) voor een verrassing van formaat gezorgd door de bekerhouder Olympique Lyon uit het toernooi te kegelen. Na de reguliere speeltijd was de stand 3-3 en Epinal toonde zicht het koelbloedigst bij het nemen van de strafschoppen: 4-2. Voor Lyon misten Fofana en Koné.

Het wedstrijdverloop was al even gek als het eindresultaat van deze wedstrijd. Na een kwartier stond het al 2-0 voor de thuisploeg na twee doelpunten van Boubaya. Nog voor de rust maakte Lyon gelijk na doelpunten van Gomis en Fofana. Na de rust leek de bekerhouder toch nog het laken naar zich toe te trekken na een penaltygoal van Lisandro (2-3). Maar de thuisploeg knokte voor wat het waard was en scoorde diep in de tweede helft nog de gelijkmaker via Focki. Tijdens de verlengingen slaagde geen van beide teams er nog in om een doelpunt te forceren. De strafschoppen brachten de thuisploeg uiteindelijk in extase want met 4 gescoorde strafschoppen tegen 2 gaat Epinal door naar de 1/16e finales. Olympique Lyon bleef met een kater achter en mag zich nu volledig gaan concentreren op de competitie en de Europa League.