woensdag 26 december 2012

Canesin moet weg bij Anderlecht ... big mistake !!!

Foto: Image Globe
Anderlecht heeft de talentvolle Braziliaan Fernando Canesin laten weten dat hij mag uitkijken naar een andere club. Het zat er een beetje aan te komen, maar toch vind ik dit een jammerlijke zaak. Vooral het feit dat ze hem definitief willen verkopen verwondert mij enorm. Vorig jaar speelde Canesin, vooral tijdens de heenronde, op een heel hoog niveau en hij was zeker een meerwaarde voor de ploeg. Dit seizoen komt hij mede door de doorbraak van Praet en Bruno nauwelijks nog van de bank. Het zou logisch zijn dat ze hem verhuren zodat hij terug aan spelen toekomt ... maar definitief verkopen? Neen, dat zou volgens mij een grote fout zijn.
Ik heb het genoegen gehad om Canesin te ontmoeten en als tolk op te treden bij een interview. Misschien ben ik daardoor wel een beetje bevooroordeeld, maar toch, zijn talent staat buiten kijf en hij is ook nog maar twintig. Laat hem wat rijpen bij een andere (buitenlandse) club en ik ben er zeker van dat hij binnen een paar jaar "incontournable" wordt bij Anderlecht. Dennis Praet en Massimo Bruno zijn ook supertalenten ... maar de vraag is, hoe lang zullen die nog bij Anderlecht blijven. Als ze Canesin verkopen, dan verliezen ze een speler voor de toekomst. Voor het geld moeten ze hem ook niet verkopen want zo heel veel zullen ze niet voor hem krijgen. Volgens mij zouden ze beter Kanu laten gaan want dit is een speler die niet bij Anderlecht past. Canesin is op en top professioneel en zijn gedrag op training en daarbuiten wordt enorm gewaardeerd door het bestuur en de medespelers. 
Het gerucht gaat dat het Turkse Gençlerbirligi zich gemeld heeft voor de "Braziliaanse Lozano" ... ik mag hopen dat hij niet naar Turkije trekt want daar ligt zijn toekomst niet. Als hij dan toch moet vertrekken, dan hoop ik dat hij in de Nederlandse, Duitse, Spaanse of Portugese competitie terechtkomt, bij een competitieve club die in hem gelooft. Big mistake, Anderlecht ... je zal het je nog beklagen !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten