donderdag 15 september 2016

BK Junioren - Vijfde opeenvolgende titel voor Alexander Doom

Vijfde opeenvolgende titel - Foto: A. Doom
Afgelopen zondag veroverde Alexander Doom (AVR) de nationale juniorentitel op de 400m. Met een tijd van 48"11 snelde hij naar zijn vijfde opeenvolgende titel op de baanronde en daarmee zet hij een vrij unieke reeks neer.
Het behalen van de titel was het allerbelangrijkste, maar eigenlijk ben ik ook best wel tevreden met  mijn tijd. Het was een lang seizoen waarin ik heb willen pieken naar verschillende kampioenschappen. Het WK voor junioren was voor mij het absolute hoogtepunt van het seizoen. Geen enkele junior kon zich individueel plaatsen voor de 400m, maar uiteindelijk werd wel beslist om een aflossingsploeg af te vaardigen. We haalden nipt de finale niet en onze tijd van 3’10”78 was trouwens de snelste van de afgelopen 10 jaar in BelgiĆ«. Dat betekent toch iets en is hoopvol voor de toekomst. Na dat kampioenschap had ik het wat moeilijk om me nog volledig op te laden voor dit Begisch kampioenschap, maar uiteindelijk heb ik met een mooie tijd mijn vijfde opeenvolgende titel behaald,” aldus de atleet van AVR.
De afgelopen jaren boekte ik op de 400m niet echt de vooruitgang die ik voor ogen had. Dit seizoen maakte ik echter wel een mooie sprong en mijn PR van 47”07 stemt me heel tevreden. De vooruitgang schrijf ik toe aan het feit dat ik dit jaar voor het eerst in groep ben beginnen trainen. Vroeger trainde ik altijd alleen en nu, in groep, merk ik dat je mekaar zowat naar een hoger niveau stuwt. Naar volgend jaar toe hoop ik dat ik verder kan evolueren en eigenlijk moet een tijd van rond de 46”70 mogelijk zijn. Het EK voor beloften heb ik in mijn agenda aangestipt, maar als eerstejaars zal dat niet evident zijn. We zien wel wat het wordt,” besluit de rijzige kwartmijler.

(HLN/GDE)