dinsdag 27 augustus 2013

From Russia ... with love

Gold medallists team Russia celebrate at the women's 4x400 metres relay victory ceremony during the IAAF World Athletics Championships at the Luzhniki stadium in Moscow
Foto: Reuters
In de rand van de sportieve prestaties op het WK in Moskou was dit beeld van de kussende Kseniya Ryzhova en Tatyana Firov na het behalen van de gouden medaille op de 4x400 meter toch een van de meest spraakmakende momenten. Een politiek statement of oprechte, spontane vreugde ... het beeld ging alvast de hele wereld rond. From Russia ... with love :-).

maandag 26 augustus 2013

Félix Sánchez vs Tom Öhler op 400 m horden

Embedded image permalink
Foto: twitter

In het voorprogramma van de GUGL-games in het Oostenrijkse Linz nam tweevoudig Olympisch en wereldkampioen Félix Sánchez het vanavond in de 400 meter horden op tegen de Oostenrijkse trialbiker Tom Öhler. Er werd een spannende tweestrijd verwacht, maar uiteindelijk haalde de Oostenrijker het heel duidelijk in een tijd van 44"62 tegen 49"86 voor Sánchez.

Félix Sánchez is een 36-jarige atleet uit de Dominicaanse Republiek die een persoonlijk record van 47"25 op de 400 meter horden en werd op het afgelopen WK in Moskou nog 5de. De carrière van deze fantastische atleet werd gekenmerkt door hoge pieken en diepe dalen want hij kreeg al te vaak af te rekenen met zware blessures. Ondanks alles vocht hij steeds terug en draait hij als "master", dertien jaar na zijn eerste successen, nog steeds mee met de absolute wereldtop. Respect ... en wie weet gaat deze klasbak wel door tot het WK 2015 om er zijn carrière alsnog af te sluiten met een derde wereldtitel.